PSRM: Insistăm în continuare că deschiderea a doar 5 secții de votare în Rusia nu este suficient

PSRM: Insistăm în continuare că deschiderea a doar 5 secții de votare în Rusia nu este suficient

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a venit cu o reacție la decizia Comisiei Electorale Centrale de a admite parțial contestația și de a deschide în Federația Rusă 5 secții de vot, dar nu 2 – conform demersului Ministerului Afacerilor Externe, informează OFICIAL.

“PSRM a contestat decizia Comisiei de circumscripție pentru organizarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova pe 20 octombrie peste hotare, conform căreia pe teritoriul Federației Ruse au fost aprobate doar două din cele cinci birouri electorale.

Amintim că, CEC a decis inițial deschiderea a cinci secții de votare pe teritoriul Rusiei. Dar, MAE nu a aprobat delegarea membrilor săi pentru trei din cele cinci secții, blocând astfel procesul de organizare a alegerilor prezidențiale ale Republicii Moldova la Sankt Petersburg, Iaroslavl și Surgut.

Ca urmare a solicitării PSRM, CEC a obligat comisia să ia o decizie privind aprobarea componenței nominale a biroului, inclusiv pentru cele trei secții, și să delege membri în aceste birouri electorale”, au comunicat socialiștii.

PSRM a comunicat că insistă în continuare că deschiderea a doar 5 secții de votare în Rusia nu este suficient, deoarece această decizie pune în condiții inegale de participare la vot aproximativ o jumătate de milion de cetățeni moldoveni care locuiesc sau se află în Rusia, în comparație cu alegătorii noștri din alte țări.

“Cu toate acestea, am reușit să anulăm decizia absolut ridicolă a autorităților PAS de a reduce numărul secțiilor la doar două.

Ne exprimăm speranța că MAE va respecta dispoziția Comisiei Electorale Centrale și va înceta să blocheze procesul electoral”, a subliniat partidul.

Share