PSRM în CMC: Șoferii trebuie informați despre liniile pentru transportul public

PSRM în CMC: Șoferii trebuie informați despre liniile pentru transportul public

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), salută marcajele de pe străzile capitalei destinate transportului publică, însă consideră că e necesară o campanie de informare pentru șoferi cu privire la subiect, dar și mai multe acțiuni de implementat pentru a soluționa problema ambuteiajelor, informează OFICIAL.

Alexandr Odințov, în cadrul unei conferințe de presă, a menționat că liniile de culoare galbenă sunt pentru a asigura deplasarea mai rapidă a autobuzelor și troleibuzelor, însă, totodată, ne confruntăm cu mari ambuteiaje. În opinia lui, trebuie să fie create condiții încât șoferii să fie determinați să renunțe la mașinile personale și să opteze pentru transportul public.

„Trebuie să convingem oamenii să folosească transportul public. Transportul personal ar putea fi folosit în weekend, iar în zilele de lucru – dimineața și seara – să fie folosit transportul public”, a menționat el.

Socialistul a spus că, de asemenea, ar putea fi oferite abonamente la transportul public pentru angajații instituțiilor municipale pentru ca ei să nu mai meargă la muncă cu mașina personală.

Totodată, el a declarat că e necesar de revăzut și situația cu parcările, mai ales în situațiile când șoferii parchează în anumite locuri și blochează parțial benzile de circulație.

Cristina Gurez

Share