PSRM: Implicarea Republicii Moldova în scenarii militare este inacceptabilă. Majoritatea absolută a societății moldovenești susține neutralitatea Moldovei

PSRM: Implicarea Republicii Moldova în scenarii militare este inacceptabilă. Majoritatea absolută a societății moldovenești susține neutralitatea Moldovei

Partidul Socialiștilor urmărește atent și cu îngrijorare escaladarea situației din jurul Republicii Moldova. Într-o declarație, formațiunea spune că, „acțiunile militare din Ucraina creează tot mai multe riscuri de securitate pentru țara noastră, dovadă fiind și numeroasele declarații ale politicienilor din Europa și Statele Unite, a reprezentanților NATO. Situația se agravează și datorită retoricii militariste a autorităților moldovenești. O deosebită îngrijorare provoacă vizitele unor oficiali NATO de rang înalt, miniștri ai apărării din mai multe țări ale UE în Moldova”, informează OFICIAL.

Partidul Socialiștilor a amintit că a declarat în repetate rânduri despre necesitatea consolidării statutului de neutralitate al Republicii Moldova.

„Neutralitatea ne protejează împotriva unor potențiale încercări de a implica țara noastră în conflicte străine. În situația actuală dificilă, autoritățile moldovenești sunt obligate să facă cele mai echilibrate, înțelepte și responsabile declarații și acțiuni. Declarațiile zgomotoase sunt absolut nepotrivite.

Partidul Socialiștilor solicită atât autorităților moldovenești, cât și întregii clase politice să se consolideze în scopul menținerii păcii și stabilității în Republica Moldova. Implicarea Republicii Moldova în scenarii militare este inacceptabilă. Majoritatea absolută a societății moldovenești susține neutralitatea Moldovei, consfințită în Constituție, care astăzi este principala garanție a securității țării noastre”, a menționat formațiunea.

De asemenea, în declarație se spune că Partidul Socialiștilor respectă partenerii externi ai Republicii Moldova și dorința lor de a ajuta țara noastră, dacă acest suport este în deplină concordanță cu interesele naționale ale statului nostru.

„În același timp, facem apel către toți partenerii externi ai Republicii Moldova să respecte dorința poporului nostru multinațional de a trăi în pace și armonie în țara noastră.

Moldova are nevoie urgent de modernizare, în primul rând, în domeniul economic și sfera socială. Țara noastră nu are nevoie de drone militare, ci de resurse energetice ieftine, investiții în economie, crearea de noi locuri de muncă, indexarea pensiilor și prestațiilor sociale. Anume acest tip de ajutor este așteptat de poporul Republicii Moldova din partea partenerilor statului nostru”, au conchis socialiștii.

Share