PSRM: Împărtășim pe deplin poziția Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, care a condamnat public decizia rușinoasă a CEDO…

PSRM: Împărtășim pe deplin poziția Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, care a condamnat public decizia rușinoasă a CEDO…

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își declară „sprijinul deplin pentru Biserica Ortodoxă din Moldova în protejarea valorilor și tradițiilor noastre care stau la temelia societății moldovenești. Apărarea Ortodoxiei și a familiei tradiționale este unul dintre punctele prioritare ale programului Partidului Socialiștilor”, informează OFICIAL.

„Împărtășim pe deplin poziția Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, care a condamnat public decizia rușinoasă a CEDO care obligă țara noastră să recunoască legal cuplurile de același sex. Această decizie a judecătorilor CEDO este o ofensă adusă poporului Republicii Moldova.

Partidul Socialiștilor condamnă poziția perfidă a Președintelui Maia Sandu, a Guvernului și a partidului PAS, care ignoră cinic opinia Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor creștini ortodocși care reprezintă o majoritate a societății, datorită voturilor cărora PAS a câștigat puterea în țară.

Condamnăm atacurile și amenințările la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Mitropolitului Vladimir, precum și a reprezentanților clerului Bisericii. Considerăm lipsită de demnitate campania de denigrare a Mitropoliei Moldovei în mass-media pro-guvernamentală. Persecutarea bisericii va genera o confruntare sporită în societatea noastră” – se spune în declarația socialiștilor.

De asemenea, Partidul Socialiștilor susține apelul Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove către locuitorii ortodocși din Moldova de a proteja, în conformitate cu legea, credința, tradițiile și valorile familiale ale poporului nostru. Suntem gata să ne alăturăm oricăror acțiuni pașnice de protest care vor fi organizate cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe a Moldovei.

„Printre membrii Partidului Socialiștilor se numără reprezentanți ai diferitelor confesiuni, precum și necredincioși. Dar pentru noi toți, credința ortodoxă este piatra de temelie a statalității noastre, a istoriei și culturii noastre, sursa valorilor noastre spirituale și morale stabilite de secole” – se mai spune în declarație.

Share