PSRM: „Doar curățirea acestui Parlament, prin dizolvare, va permite cetățenilor RM să trimită alți reprezentanți în Parlament”

PSRM: „Doar curățirea acestui Parlament, prin dizolvare, va permite cetățenilor RM să trimită alți reprezentanți în Parlament”

Fracțiunea socialiștilor în Parlamentul Republicii Moldova a comentat plecarea deputatului Ștefan Gațcan din fracțiune și aderarea sa la grupul parlamentar „Pro Moldova”, informează OFICIAL.

Deputatul socialist, Vlad Batrîncea a anunțat că, Ștefan Gațcan va fi exclus astăzi din fracțiune.

„Cererea dl. Gațcan cu conținutul pe care-l cunoașteți a adus-o Sergiu Sîrbu. Dle Gațcan, dacă în Dvs. mai este încă un măcar un pic de bun simț, depuneți mandatul și plecați din Parlamentul RM. De aceea, oricum unica soluție, în condițiile de această prostituție politică în Parlamentul RM, în condițiile în care mafia continuă să facă jocuri politice, să obstrucționeze Guvernul, să distorsioneze situația politică, PSRM declară război acestor trădători și va face tot posibilul ca Parlamentul acesta să fie dizolvat. Doar curățirea acestui Parlament, prin dizolvare, va permite cetățenilor RM să trimită alți reprezentanți în Parlament”, a spus Batrîncea.

Potrivit lui, socialiștii vor susține și inițiativa Președintelui RM ca numărul deputaților trebuie să fie redus.

„Nu are nevoie Parlamentul de atâtea persoane anonime, pentru care unica preocupare este de a face târg politic. Dle Gațcan, acest mandat nu vă aparține Dvs., dar aparține cetățenilor din raionul Hâncești. Acest mandat aparține partidului, întreaga echipă a PSRM a lucrat în raionul Hâncești. Nu aveți nici o justificare și argumentele cu care veniți astăzi sunt atât de ieftine, precum este și comportamentul și bunul simț al Dvs. Este munca depusă de colegii din PSRM, nu vom ierta acest lucru. Unica soluție e să vă depuneți mandatul”, a mai spus Batrîncea.

Șeful fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță a calificat această plecare drept un lucru rușinos.

„Depuneți-vă mandatul! Sunteți medic, iar banii primiți să-i donați în fondul de combatere a COVID-ului. Știți cât le este de greu medicilor”, a mai spus Furculiță.

Andriana Cheptine

Share