PSRM, despre posibila majorare a vârstei de pensionare în țara noastră

PSRM, despre posibila majorare a vârstei de pensionare în țara noastră

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco, în cadrul unui briefing de presă, a menționat că oamenii își exprimă îngrijorarea cu privire la posibila majorare a vârstei de pensionare în țara noastră, informează OFICIAL.

Deputatul a reamintit că, la inițiativa PSRM, Parlamentul a stopat majorarea vârstei de pensionare la 57 de ani pentru femei și 62 de ani pentru bărbați. Anterior, reforma pentru majorarea vârstei de pensionare a fost inițiată de Partidul Democrat. Cu toate acestea, există din ce în ce mai multe declarații și semnale din partea PAS că, dacă vor ajunge la putere, vor continua să majoreze vârsta de pensionare.

„Liderul PAS, Igor Grosu, a anunțat recent în cadrul unei emisiuni TV că intenționează să încheie un acord cu FMI până în august. Fondul Monetar Internațional nu este o organizație caritabilă. Aceasta este o structură bancară care câștigă bani prin emiterea de împrumuturi – cu dobândă și în anumite condiții”, a spus socialistul.

„Și dacă partidele de dreapta vor ajunge la putere, atunci pentru a semna un acord cu FMI, vor cere o majorare a vârstei de pensionare, iar domnul Grosu o va face cu mare plăcere”, a subliniat Vladimir Odnostalco.

Cristina Gurez

Share