PSRM: Democraților nu le-a plăcut moțiunea asupra activității MEI

PSRM: Democraților nu le-a plăcut moțiunea asupra activității MEI

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, înainte de supunere la vot a moțiunii simple depusă asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii în 2017, informează Oficial.

În cadrul unor declarații de presă, liderul fracțiunii, Zinaida Greceanîi, a declarat că situația de astăzi din Parlament demonstrează încă o dată că este uzurpată puterea.

„Domnul Candu a făcut propriul regulament privind luările de cuvânt și mai este un lucru – mi-a plăcut foarte mult că domnul Candu a spus niște nume concrete și tot poporul consideră că țara se dezvoltă într-o direcție corectă, dar sondajele arată că 80% din populație că se dezvoltă țara într-o direcție greșită. Când îl auzi pe domnul Candu, îți pare că trăiești în paradis – paradis economic, paradis social, în realitate situația este deplorabilă și e o perioadă de stagnare”, a spus Greceanîi.

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea a menționat că, deși a fost înscris pentru luare de cuvânt, nu i s-a permit să susțină discursul. „Democraților nu le-a plăcut moțiunea. Problema este că democrații au uzurpat puterea în stat și au uzurpat inclusiv și câmpul formațional, vedeți la ce propagandă am ajuns, ei vor să manipuleze opinia publică, interzicând televiziunile străine, în situația în care datoria este de 7 miliarde de euro, s-au lichidat numeroase întreprinderi, 5,5 miliarde de euro este ceea ce importăm și exportăm de 2,4 miliarde de euro – de aceea și suntem săraci, pentru că ei au ajuns la ideea că trebuie să privatizăm totul în economie. A fost distrus și lichidat producătorul autohton. Toate eforturile Președintelui RM și PSRM pentru susținerea producătorilor autohtoni este sortit eșecului, pentru că a venit Candu cu un PowerPoint, care a demonstrat că a falimentat producătorul autohton”, a spus deputatul.

Socialistul a subliniat că planul lor este transforme Moldova într-o colonie. „După furtul băncilor, ei planifică și furtul Căii Ferate”, a adăugat Bătrîncea, precizând că se pregătește falimentul CFM, Tutun CTC și a altor întreprinderi.

Doina Secrieru

Share