PSRM: „Dacă Dvs. înaintați moțiune de cenzură și dați Guvernul jos, vă dăm posibilitatea să veniți cu un nou Guvern”

PSRM: „Dacă Dvs. înaintați moțiune de cenzură și dați Guvernul jos, vă dăm posibilitatea să veniți cu un nou Guvern”

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea a menționat că, dacă opoziției nu-i place Guvernul și proiectele privind bugetele pentru 2021, să vină cu o moțiune de cenzură asupra Guvernului Chicu, să-l dea jos, să instaureze un nou Guvern cu noi bugete, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Vlad Bătrîncea a spus că „socialiștii nu se țin de putere”. „Dacă Dvs. înaintați moțiune de cenzură și dați Guvernul jos, vă dăm posibilitatea să veniți cu un nou Guvern. Am primit un răspuns logic – evident că nu. Am auzit doar bravade politice, mesaje electorale, fără aspecte constituționale și juridice. Nu vreți să vă asumați guvernarea, sunteți obligați să votați bugetele și politica bugetar-fiscală”, a spus Vlad Bătrîncea.

Cât privește proiectele ce țin de Găgăuzia și statutul limbilor pe teritoriul R. Moldova, Vlad Bătrîncea a spus:

„Proiectele cu Găgăuzia au fost consultate cu experți europeni, împreună cu Adunarea Populară a Găgăuziei. Noi nu am intervenit cu nici o propoziție acolo. Doi: noi nu discutăm statutul limbii ruse pe teritoriul țării, dar statutul tuturor limbilor vorbite în țară, pentru că așa cerea Curtea Constituțională”, a spus Vlad Bătrîncea.

Cristina Parfeni

Share