PSRM continuă să piardă oameni. Alți membri activi au aderat la Partidul „Renaștere”

PSRM continuă să piardă oameni. Alți membri activi au aderat la Partidul „Renaștere”

Consilierii municipali din Bălți Veaceslav Babinețchi și Ludmila Vitneanskaia și primarul comunei Hăsnășenii-Noi, Roman Caraseni, au părăsit Partidul Socialiștilor și au aderat la Partidul “Renaștere”, informează OFICIAL cu referire la primul.md.

„Nimeni nu poate rămâne indiferent față de evenimentele din ultimii ani și criza socială-economică profundă prin care trece Republica Moldova. Cu regret, acțiunile timide din partea PSRM pentru protejarea intereselor comunităților locale și cetățenilor de abuzul și incompetența actualei guvernări, refuzul de a se solidariza cu mișcarea națională pentru apărarea intereselor poporului și de a coopera eficient cu alte partide de opoziție ne-a determinat să luăm această decizie”, au declarat consilierii municipali și primarul.

În declarația comună ei au menționat că nu mai pot tolera creșterea constantă a prețurilor, fenomen care afectează deja toate categoriile sociale, și majorarea tarifelor pentru resurse energetice, care au depășit deja toate recordurile posibile.

„Să fim alături de popor în aceste vremuri dificile  – este datoria noastră morală”, au subliniat Veaceslav Babinețchi, Ludmila Vitneanskaia și Roman Caraseni.

Reamintim că, deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost primii care au părăsit Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, în martie 2023. Ulterior, ei au aderat la Partidul “Renaștere”. Recent, și deputați socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au părăsit Partidul Socialiștilor în favoarea Partidului „Renaștere”.

Până la ora difuzării acestei știri, serviciul de presă al PSRM nu a comentat această informație.

Share