PSRM contestă decizia președintelui ad-interim al Curții Constituționale​ ​

PSRM contestă decizia președintelui ad-interim al Curții Constituționale​ ​

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) contestă decizia președintelui ad-interim al Curții Constituționale, Liuba Șova, prin care au fost suspendate hotărârile de azi ale Parlamentului privind revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecător al CC. Despre aceasta a declarat, ieri, deputatul Vasile Bolea.

„Decizie nocturnă a unui judecător al Curții Constituționale învinuit de uzurpare a înaltei instituții de jurisdicție constituțională. O decizie luată unilateral de doamna Liuba Șova, care urmează testul confirmării de către Plenul Curții Constituționale.

Subliniez că în conformitate cu alineatul 4 a art.7 prim, a Codului Jurisdicției Constituționale, dispoziția Președintelui Curții Constituționale urmează a fi validată în mod obligatoriu de plenul Curții Constituționale.

Subliniez că Doamnă Domnica Manole nu poate participa la luarea acestei decizii pe motiv că Hotărîrile Parlamentului o vizează în mod direct. La fel este de menționat că nu este vorba de o demitere, dar de retragerea actului administrativ individual de numire ce urmează a fi examinat în ordinea Contenciosului Administrativ.

Lupta cu uzurpatorii Curții Constituționale continuă” , a scris Bolea, pe Facebook.

Cristina Gurez

Share