PSRM: Cadrele didactice din Chișinău încă nu au primit adaosul de 20% din cauza blocajului de la Direcția Educație

PSRM: Cadrele didactice din Chișinău încă nu au primit adaosul de 20% din cauza blocajului de la Direcția Educație

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a explicat, astăzi, în cadrul unor declarații de presă, de ce cadrele didactice din municipiul Chișinău încă nu au primit adaosul de 20% la salariu, informează Oficial.

Socialista Eugenia Ceban a amintit că,  la 27 noiembrie, la inițiativa PSRM, a fost aprobată de toți consilierii decizia privind alocarea a 20% adaos la salariu cadrelor didactice – 6620 de profesori din Chișinău, dintre care 893 din suburbii, dar și pentru 2975 de educatori.

„Săptămâna trecută am avut o ședință de lucru la Direcția generală Educație, Tineret și Sport, unde nici nu era începută această executare a deciziei. Astăzi așteptăm calculele, încât adaosul de 20%, începând cu 1 septembrie, să fie achitat în luna decembrie. Sperăm că astăzi, în mod de urgență, vor fi prezentate Direcției generale Finanțe, calculele definitive. Suma totală pentru 4 luni e de 35 de milioane. Surse financiare sunt, am discutat cu executivul. Totul a fost blocat la nivelul Direcției generală Educație, Tineret și Sport și mai mult de contabilitatea care nu și-au dorit executarea cestei decizii. De aceea, noi sperăm că, astăzi, vor fi prezentate calculele și cerută finanțarea pentru aceste 20%”, a precizat Ceban.

Doina Secrieru

Share