PSRM: Azi s-a făcut prima licitație: 8 terenuri – în sumă de 14 mln. lei, bani de care are de câștigat municipalitatea

PSRM: Azi s-a făcut prima licitație: 8 terenuri – în sumă de 14 mln. lei, bani de care are de câștigat municipalitatea

Azi a fost făcută prima licitație în Chișinău, unde au fost expuse 18 loturi de pământ sau bunuri cu drept de construcție sau privatizare pentru construcție, transmite OFICIAL.

Consilierii municipali ai fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au menționat că astfel se va asigura transparența achizițiilor publice. „Pe o perioadă de mai mult de 15 ani, în Chișinău, un șir de terenuri se delapidau prin diverse scheme meschine, titluri sau după ce se expunea instanța de judecată. Azi s-a făcut prima licitație. 8 terenuri de la Ciocana au fost solicitate în sumă de 14 mln. lei, bani de care are de câștigat municipalitatea. Nu este o procedură ideală, considerăm că mai este de lucru în acest sens, dar este un pas înainte”, a spus consilierul Dinari Cojocari, șeful fracțiunii PSRM în CMC.

De asemenea, Dinari Cojocari a specificat că nu participă la ședințele unde obiectele funciare sunt delapidate și că procedura aceasta poate fi făcută transparent printr-un concurs egal pentru toți.

Cristina Parfeni

Share