PSRM a protestat la CEC: „Regimul de la guvernare utilizează în mod abuziv resursele administrative”

PSRM a protestat la CEC: „Regimul de la guvernare utilizează în mod abuziv resursele administrative”

UPDATE 12:30: Juristul partidului, Maxim Lebedinschi, împreună cu fruntașii partidului, au mers la CEC pentru a depune zeci de contestații cu privire la încălcările admise în campania electorală.

Membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au organizat o acțiune de protest la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), fiind nemulțumiți de încercările de a-i scoate din cursa electorală, transmite OFICIAL.

Protestatarii au venit în marș de-a lungul străzii Vasile Alecsandri cu drapele ale partidului și pancarte cu diverse mesaje: „Nu coruperii alegătorilor”, „CEC nu e circ”, „Nu resurselor administrative ale PDM”, „Pentru o luptă cinstită” etc., dar și au scandat mai multe lozinci: „Rușine!”, „Socialiștii pentru dreptate!”, „CEC nu e circ!” etc.

Secretarul ideologic al partidului, Ion Ceban, a menționat că, CEC realizează acțiunile la comanda Partidului Democrat. „PSRM este susținut de mai bine de jumătate din populația R. Moldova. Nimeni și nimic nu ne poate opri din acest deziderat. Ajunge cât v-ați bătut joc de oameni, ați furat și ați trimis oamenii peste hotare. Dați-le voie oamenilor să-și aleagă liber conducerea și nu interveniți în acest proces. Regimul de la guvernare utilizează în mod abuziv resursele administrative”, a spus Ion Ceban.

Secretarul executiv al partidului, Vlad Bătrîncea, a spus că, CEC a sancționat PSRM la comanda lui Ilan Șor și Dorin Chirtoacă. „La sesizarea a doi penali, CEC a sancționat cel mai popular partid, al nostru. Acest lucru este o sfidare a democrației, Constituției și libertății. Am venit să spunem „Rușine!”. Am venit să spunem că suntem gata să apărăm ordinea de drept, Constituția și alegerea liberă a cetățenilor. Noi nu ne temem! Noi vom lupta și declarăm un protest permanent până când în R. Moldova nu va fi democrație și oamenii își vor alege singuri guvernarea”, a spus Vlad Bătrîncea.

Doina Secrieru

Share