PSRM a cerut audierea Premierului în privința majorării prețurilor la combustibil

PSRM a cerut audierea Premierului în privința majorării prețurilor la combustibil

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a cerut astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, audierea Premierului Pavel Filip cu privire la imixtiunea Guvernului în activitatea regulatoriului independent ANRE, cauzele majorării prețurilor la combustibil, consecințele grave pentru economia națională și nivelul de trai al populației, informează Oficial.

Deputatul socialist, Vlad Batrîncea, a declarat că, toți au urmărit și cunosc situația cu ANRE și „această majorare a prețurilor la carburanți, care  este drept consecință la acel regulament care a fost aprobat de către ANRE”.

„Pe baza acestui regulament, metodologii, agenții economici au solicitat majorarea prețurilor la carburanți. În Parlament am dezbătut această problemă, însă nu am găsit numitor comun. Însă am văzut că dl. Pavel Filip a ieșit cu o adresare publică către ANRE cu solicitarea de a anula decizia privind majorarea prețurilor. De aceea, considerăm că trebuie audiat Premierul, de ce Guvernul admite imixtiunea în activitatea unui regulatoriu, care este, după lege, independent, care a fost indicația lui către ANRE și de ce decizia privind majorarea prețurilor a fost doar suspendată temporar, dar nu anulată – așa cum cere societatea?!”, a precizat socialistul.

Inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi, respectiv nu a fost introdusă pe ordinea de zi.

Doina Secrieru

Share