PSDE susține inițiativa CNSM privind majorarea salariilor angajaților din domeniul sănătății

PSDE susține inițiativa CNSM privind majorarea salariilor angajaților din domeniul sănătății

Partidul Social Democrat European (PSDE) susține inițiativa Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) privind majorarea salariilor angajaților din domeniul sănătății și personalului medical din domeniul asistenței sociale.

Recunoaștem importanța esențială a muncii pe care o desfășoară acești profesioniști dedicați, care sunt pilonii sănătății și bunăstării societății noastre. Ei sunt cei care se îngrijesc zilnic de sănătatea și siguranța noastră, iar contribuția lor în perioade de criză, cum ar fi pandemia COVID-19, este de neprețuit. Eforturile și sacrificiile lor merită o remunerare pe măsură și asigurarea unor condiții adecvate de muncă.

PSDE susține majorarea cu 30% a salariilor angajaților din domeniul sănătății și personalului medical din sectorul asistenței sociale, începând cu 1 iulie curent. Această creștere salarială va asigura echitatea socială și va contribui la sporirea motivației și la menținerea personalului în aceste domenii vitale.

Ne angajăm să sprijinim această inițiativă legislativă și să colaborăm cu toate părțile implicate pentru a implementa creșterea salarială necesară. Suntem de partea profesioniștilor care zi de zi depun eforturi imense pentru binele nostru comun și considerăm că o societate justă și echitabilă începe cu grija față de cei care se îngrijesc de sănătatea noastră.

Partidul Social Democrat European își reafirmă și pe această cale angajamentul față de valorile echității, solidarității și justiției sociale. Vom continua lupta pentru a garanta ca fiecare cetățean să beneficieze de respectul și remunerația meritate.

Share