PSDE: Republica Moldova trebuie să fie solidară cu România în aceste momente cumplite și are obligația morală să ofere autorităților orice sprijin pe care îl consideră necesar

PSDE: Republica Moldova trebuie să fie solidară cu România în aceste momente cumplite și are obligația morală să ofere autorităților orice sprijin pe care îl consideră necesar

Partidul Social Democrat European (PSDE) consideră că Republica Moldova trebuie să fie solidară cu România în aceste momente cumplite și are obligația morală să ofere autorităților de peste Prut orice sprijin pe care îl consideră necesar.

PSDE s-a referit la explozia unei stații GPL localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde au decedat și au fost răniți mai mulți oameni.

„Transmitem condoleanțe și ne exprimăm profunda compasiune pentru familiile și persoanele apropiate celor decedați. Și nu pentru că România sare de fiecare dată dezinteresat în ajutorul Republicii Moldova, ci pentru că așa este creștinește și normal să ne ajutăm frații la nevoie.

Cunoaștem că în România a fost pornită o amplă campanie de colectare a sângelui pentru cei aproape 60 de răniți în urma exploziilor. Ne adresăm autorităților de la Chișinău să nu fie indiferenți la această dramă și să doneze sânge și plasmă pentru răniți din rezervele Centrului național de transfuzie a sângelui”, spune PSDE.

De asemenea, formațiunea se adresează guvernării de la Chișinău să întreprindă întreg spectrul de măsuri pentru verificarea condițiilor de funcționare a stațiilor de alimentare din țară, pentru a evita și preveni tragedii similare pe teritoriul Republicii Moldova.

„Totodată, cerem să fie verificat și nivelul de pregătire a instituțiilor statului pentru intervenția în situații de criză analogică. Doar activând mecanismele de prevenție, putem evita producerea unor tragedii”, spune PSDE.

Share