PSDE participă la Congresul XXVI-lea al Internaționalei Socialiste

PSDE participă la Congresul XXVI-lea al Internaționalei Socialiste

Președintele Partidului Social Democrat European(PSDE), Ion Sula, participă la Congresul XXVI-lea al Internaționalei Socialiste. Evenimentul se desfășoară la Madrid, Spania, în perioada 25-27 noiembrie curent, informează OFICIAL.

Liderul Partidului Social Democrat European este însoțit de vicepreședintele PSDE, Eremei Priseajniuc, și Președintele Organizației PSD România pentru Republica Moldova, Iurie Ciocan.

La Congres va fi propusă alegerea conducerii noi a Internaționalei Socialiste. Totodată, se va discuta despre eforturile pentru asigurarea păcii și consolidarea democrației, asigurarea egalității de gen, respectarea drepturilor salariaților și edificarea unei economii echitabile și incluzive.

Internaţionala socialistă este o organizaţie social-democrată din care fac parte 156 de partide din 126 de state. Partidul Social Democrat European este membru cu drepturi depline al Internaţionalei Socialiste (Socialist International) și membru asociat al Partidului Socialiştilor Europeni (Party of European Socialists).

Share