PSDE: Nu am fuzionat cu vreun partid politic

PSDE: Nu am fuzionat cu vreun partid politic

În contextul declarațiilor speakerului Parlamentului, Igor Grosu, care este și președintele PAS, Partidul Social Democrat European (PSDE) reiterează poziția sa că până acum nu a făcut fuziune cu vreun partid politic, informează OFICIAL.

„În același timp, este important să subliniem că PAS a încheiat alianțe politice cu socialiștii Kremlinului.

Aceste alianțe politice cu socialiștii Kremlinului sunt deosebit de grave și pun în pericol eforturile țării de integrare europeană și consolidare a democrației, subminând valorile europene ale Republicii Moldova” – a comunicat formațiunea.

Potrivit PSDE, „declarațiile lui Igor Grosu sunt manipulatorii, deoarece sunt în esență supoziții și nu au un fundament veridic. Asemenea expuneri denotă dublele standarde ale partidului de guvernare, care anterior condamnau dur traseismul politic, iar astăzi favorizează acest fenomen grav”.

„Aceste acțiuni ale PAS de favorizare și susținere a migrației politice arată nu doar lipsa de consecvență și credibilitate politică, ci și disprețul față de votanți și principiile democratice, subminând încrederea în partidele politice și politicieni.

PSDE va informa publicul cu privire la orice fuziune sau altă formă de colaborare politică, după consultarea și luarea deciziilor de către organele sale statutare” – a conchis PSDE.

Share