PSDE în nordul țării: Vom susține referendumul republican constituțional

PSDE în nordul țării: Vom susține referendumul republican constituțional

Conducerea Partidului Social Democrat European a participat la ședința regională a Organizațiilor Teritoriale din zona de Nord a țării: Edineț, Briceni, și Ocnița.

Temele de discuție au vizat evoluțiile pe scena politică, cele mai stringente probleme cu care se confruntă astăzi oamenii și posibilitățile de susținere a acestora precum și activitățile curente de partid.

A fost consultată, de asemenea, opinia membrilor echipelor PSDE din nordul țării privind candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale și modul de participare a formațiunii la referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova. „Deși am expus riscurile pe care le comportă organizarea referendumului în actualele condiții, vom susține acest exercițiu electoral. Suntem un partid proeuropean prin definiție și vom sprijini pe toate căile realizarea obiectivului nostru european”, a spus președintele PSDE, Ion Sula.

Un alt subiect de discuție a vizat alegerile europarlamentare din 9 iunie curent. S-a menționat că PSDE în acest scrutin sprijină partenerii din Partidul Social Democrat România și îndeamnă membrii și simpatizanții formațiunii să participe masiv la alegeri și să voteze Alianța PSD-PNL. Doar votând pentru forțele politice care ne-au demonstrat susținere prin fapte concrete, ajutăm România să fie mai puternică în Europa și asigurăm parcursul european al Republicii Moldova.

Share