PSDE îl va înainta pe Valeriu Pleșca la funcția de Președinte al Republicii Moldova

PSDE îl va înainta pe Valeriu Pleșca la funcția de Președinte al Republicii Moldova

Partidul Social Democrat European (PSDE) a decis că îl va înainta pe Valeriu Pleșca la funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie curent, informează OFICIAL.

Ion Sula, liderul PSDE, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că Biroul permanent al PSDE a decis înaintarea lui Valeriu Pleșca, urmare a consultărilor cu organizațiile teritoriale și a examinării mai multor eventuale candidaturi.

„Suntem încrezători că domnul Valeriu Pleșca va reuși să facă față tuturor provocărilor și să atingă obiectivele noastre comune”, a spus el.

Președintele PSDE a mai spus: „Trebuie să recunosc faptul că, pentru noi, cei din PSDE, ceasta e o decizie de maximă responsabilitate. Conștientizăm miza mare a pasului făcut astăzi, dar suntem sigură că efectele acestei decizii vor fi benefice pentru formațiune și pentru țară”.

La rândul său, Valeriu Pleșca a mulțumit formațiunii pentru încredere și a spus că va face totul pentru a atinge sarcinile stabilite împreună cu Biroul permanent al PSDE.

„Sunt ferm convins că eu pot, cunosc, știu și sunt responsabil de ceea ce spun și ce fac. Noi ne asumăm să ajungem în acest scrutin să învingem, să întărim parcursul european al țării noastre. Vom depune tot efortul ca țara noastră să fie un fenomen”, a mai spus politicianul.

Amintim că, Valeriu Pleșca este jurist, economist și om de afaceri din Republica Moldova, fost ministru al apărării al Republicii Moldova, între anii 2004-2007, și fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, între 1998 și 2004.

Share