PSDE este îngrijorat de modul cum este organizată Adunarea Națională din 21 mai

PSDE este îngrijorat de modul cum este organizată Adunarea Națională din 21 mai

Partidul Social Democrat European își exprimă îngrijorarea față de modul de organizare a Adunării Naționale „Moldova Europeană”, anunțată pentru data de 21 Mai.

Deși până la eveniment au mai rămas doar 3 săptămâni, constatăm că forțele politice autentic pro-europene nu au fost invitate la consultări publice legate de acest subiect. La fel, nu a fost constituit un comitet organizatoric, care să asigure buna desfășurare a evenimentului.

În această ordine de idei, sesizăm un risc major de politizare și monopolizare a mesajului pro-european de către un singur actor politic. Iar o acțiune concepută drept una de consolidare a societății, poate fi transformată într-un eveniment de partid.

În context, fiind convinși că integrarea europeană reprezintă o cauză națională, solicităm tuturor actorilor politici cu viziuni autentice pro-europene să facem front comun pentru promovarea acestui deziderat. Propunem tuturor actorilor sociali – partidele politice, societatea civilă, mediul academic etc., să convenim asupra unei agende comune și a unui plan de acțiuni concret, pentru a nu admite compromiterea acestui eveniment de importanță națională.

Share