PSDE: De când Poșta Moldovei s-a transformat în serviciul de transport și livrare al PAS?

PSDE: De când Poșta Moldovei s-a transformat în serviciul de transport și livrare al PAS?

După ce în spațiul public au apărut mai multe imagini, în care angajați ai întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” descarcă dintr-o mașină care aparține tot acestei întreprinderi mii de ziare electorale ale Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Social Democrat European (PSDE) se întreabă: „Poate ne-a scăpat ceva, dar de când Poșta Moldovei s-a transformat în serviciul de transport și livrare al PAS? Sau a dat Comisia pentru Situații Excepționale vreo decizie în acest sens, dimineața devreme, și n-am observat? Sau poate Poșta Moldovei n-a fost „decapturată” până la capăt de „oamenii buni”?”.

Partidul Social Democrat European, în context, solicită în mod oficial întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” să facă publice facturile, care atestă că PAS a comandat serviciile întreprinderii și solicităm, de asemenea, publicarea foilor de parcurs ale mașinilor implicate în transportarea materialelor electorale ale PAS.

„Apropo de materiale electorale. Codul Electoral prevede că ziarele, pliantele, buletinele de campanie pot fi transmise la tipar abia din data 6 octombrie, cu o zi înainte de începerea oficială a campaniei electorale. Cum se face că PAS a reușit să tipărească deja ziarele? Solicităm o clarificare și în acest sens. Că de altfel o să credem că partidul de guvernare, care stă zi și noapte la straja respectării Codului Electoral, și-a permis el însuși să-l încalce. Și așteptăm, de asemenea, să se sesizeze și Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru a analiza faptele prin prisma încălcării legislației electorale”, a conchis formațiunea.

Share