PSDE: Competențele Președintelui Republicii Moldova s-au schimbat?

PSDE: Competențele Președintelui Republicii Moldova s-au schimbat?

Partidul Social Democrat European (PSDE) se întreabă dacă „s-au schimbat între timp competențele Președintelui Republicii Moldova sau e o preocupare legată de campania electorală?”, informează OFICIAL. 

„După patru ani de mandat, președinta Maia Sandu și-a amintit că în Republica Moldova trăiesc oameni și că acești oameni au multiple nevoi și probleme. Sau cel puțin asta ar vrea să înțelegem noi, muritorii de rând? Pentru că e greu de crezut că a început atât de brusc să-i pese de ele și că această preocupare inedită n-ar avea legătură directă cu campania ei electorală (în afara termenilor legali, apropo).

Este vorba, bineînțeles, despre întrevederea de astăzi cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, care, probabil, în opinia comunicatorilor de la Președinție, ar trebui să ne impresioneze. Cam complicat însă, în condițiile în care, timp de patru ani, n-am auzit-o niciodată pe președinta Maia Sandu să se intereseze de problemele sociale. Or, dacă ar fi fost sinceră, l-ar fi chemat pe ministrul Buzu la raport atunci când asistenții sociali, de exemplu, nu-și primeau salariile de mai bine de jumătate de an. Sau când pensionarilor le-au fost furați jumătate din banii pe care îi meritau, după ce guvernarea PAS n-a vrut să le indexeze pensiile conform inflației, așa cum îi obliga legea. Sau atunci când oamenii au rămas fără lemne de foc, iar cei de la Guvern făceau glume pe seama acestei probleme. Sau putea manifesta măcar un minim interes față de catastrofa demografică în care ne aflăm… și multe, multe altele”, se spune în declarația partidului.

PSDE se mai întreabă în context „de ce nu l-a chemat la raport pe ministrul Muncii și Protecției Sociale atunci când toată lumea aștepta soluții? De fapt, știm, ne-a explicat în repetate rânduri: NU ERA DE COMPETENȚA EI!”.

„Dar, în aceste condiții, ne întrebăm și noi, în mod firesc: s-au schimbat între timp competențele Președintelui Republicii Moldova? Sau poate crede că oamenii noștri nu înțeleg? Dacă e a doua variantă, înseamnă că cetățenii au mai fost insultați o dată, de această dată, de-a dreptul inacceptabil. Iar raportul triumfalist, prezentat după acest show mediatico-electoral, nu face decât să irite și mai mult lumea.

Doamnă președintă, poate ajunge atâta spectacol?!”, a conchis formațiunea.

Share