PSDE: Ceva e putred cu reforma justiției

PSDE: Ceva e putred cu reforma justiției

Partidul Social Democrat European (PSDE) spune că ceva e putred cu reforma justiției referindu-se la cazul membrului Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, care, după ce a trecut „filtrul” prevetting-ului, a ajuns în forul care garantează independenței autorității judecătorești, având statut de învinuit într-un dosar pe rol la procuratură, informează OFICIAL.

PSDE spune că este clar că mecanismele de vetting și prevetting nu mai pot fi credibile.

„Prezumția nevinovăției este un principiu constituțional fundamental, dar cum rămâne cu reputația ireproșabilă și compatibilitatea dintre statutul de membru al CSM -ului reformat și statutul de învinuit pentru corupție al acestui membru?

Din păcate, atât vetting-ul și prevetting-ul, cât și întreaga reformă a justiției în ansamblu, au eșuat. Imaginea CSM este grav afectată, imaginea Parlamentului, care l-a propus pe Muntean în funcție, este și ea șifonată. Partidul Social Democrat European consideră că atât Parlamentul, cât și reprezentanții comisiei de evaluare trebuie să vină cu explicații, care să lămurească acest caz. În ceea ce-l privește pe Iulian Muntean, considerăm că acesta trebuie să-și prezinte demisia. Pentru că prezența lui în funcția de membru al CSM slăbește din credibilitatea acestei instituții”, spune PSDE.

Share