PSDE cere explicații privind motivele care au stat la baza sistării din grila a doi distribuitori a postului de televiziune „România TV”.

PSDE cere explicații privind motivele care au stat la baza sistării din grila a doi distribuitori a postului de televiziune „România TV”.

Partidul Social Democrat European (PSDE) a sesizat Consiliul Audiovizualului privind examinarea acțiunilor distribuitorilor de servicii media „Moldtelecom” și „Starnet”, cu privire la excluderea din grila de canale retransmise a postului de televiziune Romania TV – „un canal cu conținut de limbă română în proporție de 100%, dintr-un stat-membru al Uniunii Europene, precum este România”, informează OFICIAL. 
Potrivit PSDE, conform art. 55 alin. (3) al Codului serviciilor media audiovizuale, oferta de servicii media audiovizuale trebuie să cuprindă o cotă de cel puțin 50% de servicii de televiziune în limba română din numărul total de servicii distribuite în rețeaua respectivă, iar serviciile provenite din statele-membre ale UE și din statele terțe participante la Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră trebuie să constituie, de asemenea, o cotă de cel puțin 50% din totalul serviciilor retransmise în rețea.
„În asemenea mod, legislația națională stimulează și favorizează includerea în ofertele de servicii retransmise atât a posturilor de limbă română, cât și a celor care provin din UE” – a subliniat formațiunea.
PSDE solicită Consiliului Audiovizualului să se expună sub aspectul respectării de către distribuitorii de servicii media „Moldtelecom” și „Starnet” a dezideratului impus de lege de stimulare și de favorizare a includerii în ofertele de servicii retransmise a posturilor de limbă română, precum și a celor din UE
Totodată, PSDE a solicitat de la studioul de televiziune prin IPTV „Max Tv”, constituit de către S.C. „Moldtelecom” S.A. și studioul de televiziune prin IPTV „Box Tv”, constituit de către S.C. „Starnet” S.R.L. explicații privind motivele care au stat la baza sistării din grila celor doi distribuitori de servicii media a postului de televiziune „România TV”.
Share