PSDE: Acordul de Asociere a pus bazele unei asocieri politice și ale unei integrări economice mai puternice a țării noastre cu UE

PSDE: Acordul de Asociere a pus bazele unei asocieri politice și ale unei integrări economice mai puternice a țării noastre cu UE

„Astăzi, Republica Moldova marchează 10 ani de la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Un document important în parcursul nostru european care a deschis noi oportunități și perspective de dezvoltare” – se spune într-un mesaj al Partidului Social Democrat European (PSDE), informează OFICIAL.

Potrivit formațiunii, Acordul de Asociere, care include o Zonă de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), a pus bazele unei asocieri politice și ale unei integrări economice mai puternice a țării noastre cu Uniunea Europeană.

„Totodată, Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător a facilitat exporturile și importurile din Republica Moldova, a redus tarifele și a făcut procedurile vamale mai eficiente, mai simple și mai rapide. În prezent, peste 2/3 din exporturile moldovenești sunt orientate spre piața UE.

Prin Acordul de Asociere, țara noastră a beneficiat și de sprijin financiar și tehnic din partea UE, cu un impact semnificativ asupra creșterii economice, creării de locuri de muncă și îmbunătățirii calității vieții oamenilor. Cetățenii moldoveni călătoresc liber, fără vize în Europa”, a mai spus PSDE.

Acordul de Asociere RM-UE a fost semnat la 27 iunie 2014 și ratificat în plenul Legislativului de la Chișinău pe 2 iulie 2014.

Share