PSD România reconfirmă susținerea pentru parcursul european al țării noastre

PSD România reconfirmă susținerea pentru parcursul european al țării noastre

Partidul Social Democrat (PSD) din România reconfirmă susținerea majoră pentru parcursul european al Republicii Moldova, dar și pentru partenerii strategici de la Chișinău – Partidul Social Democrat European (PSDE). Concluzia aparține ministrului Muncii și Solidarității Sociale din România, Marius Constantin Budăi, făcută în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSDE din Chișinău.

„Am venit la Chișinău și nu era normal să nu vin la partenerii noștri strategici din Republica Moldova: Partidul Social Democrat European. Mesajul președintelui PSD din România, mesajul premierului României, este de susținere majoră pentru Republica Moldova și de susținere majoră pentru dumneavoastră, partenerii noștri. Încercăm, pe cât posibil, să construim aici, acasă, în Republica Moldova, o stângă europeană care să meargă pe un parcurs european și care să deschidă și porțile, dar și mințile, către o tranziție cât mai ușoară”, a declarat Budăi.

Ministrul român a mai menționat că PSD va continua să sprijine Republica Moldova, așa cum a făcut-o de fiecare dată când a fost la guvernare în România.

„Astăzi, sunt lucruri pe care trebuie să le facem împreună, vorbim aici de un schimb de experiență pe politicile sociale. Eu am onoarea să fiu pentru a treia oară ministru într-un Guvern al României și vreau să vă spun că niciodată în România nu au fost politici sociale și economice mai echilibrate ca atunci când a fost PSD la guvernare. Vă mulțumesc pentru că vă doriți această colaborare cu noi. Nu ca un frate mai mare, dar ca niște colegi ce suntem, pentru a învăța unii de la alții. Vă transmit încă o dată salutul premierului României Marcel Ciolacu și vă asigurăm că ori de câte ori Republica Moldova va avea nevoie de România, noi vom fi acolo”, a declarat ministrul român.

La rândul său, președintele PSDE, Ion Sula, a declarat că între cele două partide există o veche relație de colaborare și prietenie și și-a exprimat dorința ca aceasta să se dezvolte nu doar la nivel politic central, ci și la nivel local.

„Ne dorim ca această colaborare să fie extinsă și la nivel local, astfel încât primarii din Republica Moldova, președinții de raioane să colaboreze și să implementeze proiecte care să aducă plus valoare oamenilor. Experiența ne-a arătat că, atunci când PSD a fost la guvernare, a fost întotdeauna alături de Republica Moldova”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

Share