Provocările și oportunitățile economice pe care România le poate oferi R. Moldova, discutate de conducerea PSDE și Ministrul Economiei al României, Florin Spătaru

Provocările și oportunitățile economice pe care România le poate oferi R. Moldova, discutate de conducerea PSDE și Ministrul Economiei al României, Florin Spătaru

Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, însoțit de echipa de conducere a PSDE a avut astăzi o întrevedere  cu reprezentantul Partidului Social Democrat din România, Florin Spătaru, Ministrul Economiei în Guvernul României. La întâlnire a participat și Președintele Organizației PSD România în Republica Moldova, Iurie Ciocan.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii despre provocările și oportunitățile economice pe care România le poate oferi Republicii Moldova, practicile aplicate la nivelul Uniunii Europene pentru asigurarea creșterii economice și crearea de noi locuri de muncă.

Partidul Social Democrat European este unicul partid care are un Plan de țară, pe care îl actualizează permanent, inclusiv urmare a întrevederilor cu membrii Guvernului României. Organizarea vizitelor Miniștrilor români la sediul PSDE are ca scop transferul celor mai bune practici europene și a experienței colegilor social-democrați din România către echipa Partidului Social Democrat European.

„Preluarea experienței colegilor social-democrați români va fortifica și mai mult capacitățile interne administrative ale partidului, atât la nivel central, cât și local, astfel încât atunci când PSDE va reveni la guvernare să fie elaborate și implementate politici publice în mod profesionist și responsabil, în beneficiul oamenilor”, a declarat Ion Sula.

La rândul său, Ministrul Economiei al României, Florin Spătaru, a confirmat disponibilitatea de a continua dialogul cu colegii din PSDE, pentru a contribui la depășirea provocărilor cu care se confruntă astăzi Republica Moldova.

„Noi, miniștrii social-democrați din Guvernul României susținem integrarea Republicii Moldova în UE, iar aceasta trebuie făcută prin programe concrete, pe care le-am împărtășit și colegilor din PSDE. Dacă vorbim de sănătatea politică a unei țări, social-democrații trebuie să se regăsească în grupul de partide care fac parte din actul decizional”, a menționat Ministrul Florin Spătaru.

În perioada următoare, vor avea loc și alte întrevederi ale Miniștrilor din Guvernul României, membri ai PSD România, cu conducerea Partidului Social Democrat European. Aceste vizite sunt organizate în cadrul Acordului politic de parteneriat încheiat între Partidul Social Democrat European și PSD din România, la 19 mai 2021, la București.

Share