Protest la Parlament: Programul lui Ilan Șor, singura soluție de scoatere a țării din criză

Protest la Parlament: Programul lui Ilan Șor, singura soluție de scoatere a țării din criză

Zeci de oameni au protestat, în această dimineață, la Parlament, în timp ce se desfășura ședința legislativului. Manifestanții, alături de membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR”, au cerut salarii mai mari, pensii minime de cel puțin 4.000 de lei, dar și un ajutor unic din partea statului, de 10 mii de lei, așa cum prevede programul investițional al lui Ilan Șor.

„Vrem salarii și pensii mai mari!”, „Vrem facturi mai mici”, „Vrem dublarea salariilor pentru medici și pedagogi!”, „Cerem gaz și electricitate mai ieftine!”, „Vrem sprijin pentru agricultură!”, „Ilan Șor – prim-ministru!”. Acestea sunt doar câteva lozincile pe care le-au scandat protestatarii.

„Programul lui Ilan Șor răspunde necesităților cetățenilor. Ilan Șor trebuie să devină prim-ministru al Republicii Moldova. A demonstrat că este în stare să administreze orașul Orhei, iar acum acest oraș este cel mai frumos și mai dezvoltat din țară”, a spus un tânăr, care a participat la protest.

„Nu mai putem face față scumpirilor. Zilnic, vedem știri despre creșteri de prețuri. Nu ne mai permitem să cumpărăm produsele de primă necesitate. Actuala guvernare este arogantă și indiferentă, nu-i pasă de doleanțele oamenilor. Propunerile lui Ilan Șor nu trebuie ignorate. El știe cum să scoată țara din sărăcie, dacă va fi numit prim-ministru”, a spus o pensionară.

„Îi sunt foarte recunoscătoare Partidului „ȘOR” pentru ajutorul pe care îl oferă oamenilor. O să dau un exemplu care demonstrează că reprezentanții acestei formațiuni au grijă de oameni. În timpul pandemiei de coronavirus, toată familia mea a trebuit să stea în carantină. Ne-au interzis să ieșim din casă, ca să cumpărăm alimente. Am dat mai multe telefoane, pentru a cere ajutor, dar toți ne-au ignorat. Am decis să sun la Partidul „ȘOR”. În doar câte ore, cineva din această formațiune au bătut la ușă și ne-au adus alimente și alte lucruri necesare. A fost un gest care ne-a impresionat foarte mult. Ilan Șor și toată echipa sa merită să conducă Moldova”, a mărturisit o altă pensionară.

În context, Iurie Cuznețov, consilierul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”,  a afirmat că pensionarii noștri nu trebuie să iasă în stradă ca să ceară pensii mai mari, ci guvernanții trebuie să creeze cele mai bune condiții pentru această categorie a populației.

„Ilan Șor propune ca pensia minimă să fie de 4.000 de lei. Mai mult, vârstnicii trebuie să beneficieze de servicii medicale și medicamente gratuite. De asemenea, fiecare familie trebuie să primească o indemnizație de 10 mii de lei, care le va permite să față mai ușor cheltuielilor provocate de scumpirile fără precedent, provocate de guvernarea PAS. Studenții trebuie să beneficieze de studii gratuite. Pentru ca programul investițional de 10 miliarde de euro pentru Moldova să fie pus în aplicare, Ilan Șor trebuie să devină prim-ministru. Din 2015, el demonstrează că este în stare să schimbe lucrurile în bine și își îndeplinește promisiunile”, a menționat Iurie Cuznețov

„Țara este condusă de niște analfabeți, care s-au învățat să cerșească, să stea cu mâna întinsă. Ei nu au prezentat niciun proiect bun pentru oameni, așa cum a făcut Ilan Șor la Orhei și în alte localități. Oamenii trebuie să primească o indemnizație de 10 mii de lei, ca să poată face față mai ușor cheltuielilor, așa cum a propus Ilan Șor”, a declarat primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

La protest, au participat și consilierii din Consiliul municipal Chișinău, din partea Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenko, și Serghei Burgudji care au menționat că, dintre toate valorile europene, Maia Sandu ne-a adus doar cultul gayilor și lesbienelor. De asemenea, ei a cerut demisia șefului statului, dar și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

Planul investițional fără precedent, de 10 miliarde de euro, prezentat acum o săptămână de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, prevede o susținere mai mare a pensionarilor și altor categorii de cetățeni, pentru a face față mai ușor crizei scumpirilor fără precedent, provocată de actuala guvernare a PAS și Maia Sandu.

Share