Protest în Chișinău! Oamenii – împotriva nevalidării alegerilor (VIDEO)

Protest în Chișinău! Oamenii – împotriva nevalidării alegerilor (VIDEO)

UPDATE 20.30: Primarul ales în cadrul alegerilor locale, Andrei Năstase, prezent la manifestație, a îndemnat oamenii să iasă la protestul de duminică.

„Noi vom rămâne să ne pregătim pentru marea acțiune de duminică, la ora 14:00. Scoateți telefoanele și sunați-vă rudele. Nu am nevoie de mandate, am un singur mandat oferit de populația Chișinăului, în joc este viitorul copiilor noștri. Noi cu dumneavoastră am câștigat. Chișinăuieni, treziți-vă, s-au trezit armenii, georgienii, ce facem noi? Dormim în continuare? De cine ne este frică? Ieșiți în stradă, nu avem alte soluții, credeți-mă! Într-o bună zi Chișinăul se va transforma într-un Kiev al lui Ianukovici”, a conchis Năstase.

UPDATE 19.55: După anunțarea deciziei Curții de Apel privind invalidarea alegerilor, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a comunicat următoarele acțiuni.

„Dacă-i lăsăm să ne fure acum, atunci ei vor înțelege că pot să ne fure și la toamnă. Trebuie să ne pregătim pentru alegerile din toamnă, dar până atunci trebuie să ne recâștigăm votul din Chișinău. Vreau să-i rog pe cei care încă nu au venit – să ni se alăture nouă. Nu mai avem unde să ne retragem. Ei au mers cu tancurile peste toate drepturile noastre. Îl așteptăm pe domnul Andrei Năstase, vom discuta și cu el, dar noi trebuie să rămânem. Ne pregătim de un protest mare duminică. Problema este că ei ar putea organiza ședința Curții Supreme până duminică. Să ne organizăm și să ne pregătim. Noi nu cedăm”, a menționat ea.

UPDATE 18.00: Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a chemat chișinăuienii la protest și a anunțat despre așteptarea deciziei Curții de Apel – în fața Primăriei.

„Noi venim de la Curtea de Apel, o să mai dureze ședința. Ceea ce propunem noi este să ne adunăm în continuare și să așteptăm decizia Curții de Apel. Este important să fim atenți, fiindcă protestatarilor de ieri li s-au pus obiecte străine în buzunare, inclusiv cuțite. Noi trebuie să fim foarte atenți la buzunarele noastre. Orice acțiune sau încercare de instigare la violență trebuie să o oprim”, a declarat Sandu.

Mai mulți cetățeni s-au adunat în fața Primăriei municipiului Chișinău, pentru a participa la o acțiune de protest împotriva deciziei de nevalidare a alegerilor locale din municipiul Chișinău, informează Oficial.

De menționat că, tot astăzi, de la ora 15:00, oamenii au protestat și la Curtea de Apel Chișinău, dat fiind faptul că are loc ședința de judecată pe subiectul validării alegerilor.

Amintim că, o acțiune de protest, în Chișinău, a avut loc și ieri. În acest fel, protestatarii au cerut echitate justiției din Republica Moldova.


Mihaela Conovali

Share