Propunerile PAS pentru a stimula angajarea persoanelor cu dizabilități

Propunerile PAS pentru a stimula angajarea persoanelor cu dizabilități

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun a prezentat propunerile PAS pentru stimularea angajării persoanelor cu dizabilități, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul a spus că statul în mică măsură asigura accesibilitatea persoanelor cu dizablități la muncă.

„Vorbim de un set de modificări la Legea 105: Acordarea dreptului angajatorului de a utiliza subvenția destinată amenajării locului de muncă nu doar pentru echipamente ci și angajarea unei persoane de suport și adaptarea spațiului de lucru.

Majorarea subvenției prevăzute pentru compensarea salariului unei persoane cu dizabilități de la 30% din salariul mediu la 50%. Aceasta prevedere va permite angajatorilor să acceseze până la 4538 lei pentru fiecare persoană angajată.

Crearea unui nou tip de subvenții destinată compensării cheltuielilor de transport pentru persoanele cu dizabilități.
Acordarea dreptului, inclusiv pentru angajatorii din sectorul public, de a beneficia de subvenția pentru adaptarea locului de muncă.

Modificarea Codului Muncii prin excluderea interdicției de a angaja persoane cu dizabilități pentru o perioadă de probă”, a menționat Dan Perciun.

Cristina Parfeni

Share