Propunerea unui politician cu privire la alegerile locale: „ACUM +”, bloc extins pe eșichierul politic

Propunerea unui politician cu privire la alegerile locale: „ACUM +”, bloc extins pe eșichierul politic

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chiroacă, în cadrul unei postări pe Facebook, a venit cu o propunere pentru alegerile locale din 20 octombrie – de a crea un bloc „ACUM +”, bloc fortificat și extins pe eșichierul politic, informează OFICIAL.

66136072_2572652469435213_4740206845971398656_n

 

În acest fel, politicianul a venit cu unele argumente în acest sens:

1. Ne-am pronuntat si am actionat deschis, fara echivoc, pentru debarcarea regimului, ceea ce inseamna buna credinta. Tot noi am fost acei care am pornit schimbarea de lucruri in 2009, obtinand libera circulatie si Acordul de Asociere cu UE.

2. Avem structuri teritoriale, primari, consilieri locali, cei care au fost hartuiti, loviti de regim, care insa in ultimele saptamani sunt curtati de noua putere. Lor nu le provoaca placere asemenea tumbe politice.

3. In teritoriu s-au activizat profitorii, care in toate timpurile au fost cu puterea: de la PCUS – la Snegur, de la Snegur – la Lucinschi, de la Lucinschi – la Urecheanu etc. Daca vor ajunge si la noua putere, pe termen mediu, se va pierde.

4. Facem parte din famiile politice ALDE (PL) si PPE (PAS, DA, PLDM). Astfel am putea avea sprijinul plenar a doua cele mai importante familii politice europene de centru dreapta, care formeaza practic jumatate din Parlamentul European si din toate institutiile europene. Dacian Ciolos, presedintele PLUS Romania (apropo de semnul plus), este si presedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European.

5. In conditiile in care povada guvernarii cade pe ACUM, este nevoie de fortificare politica, intrucat, PSRM va cauta doar sa profite si sa creasca electoral peste 50% din contul resurselor administrative primite, atat la locale cat si la parlamentare. PD, daca nu va fi supus lustratie politice, va cauta sa-si ia o revansa in locale, ca „opozitie” parlamentara ce este. Mai sunt cei 8 % de alegatori la Sor, care pot fi cumparati mai departe cum a fost si pana acum. De doua saptamani a revenit Usatii si face si el valuri politice (iar in 2014, PN urma sa ia un scor destul de mare) etc. In teritoriu,  avem „enclavele politice”: Comrat (Vlah – 91%), Taraclia, Balti. In ceea ce priveste Tiraspolul, lucrurile stau si mai grav.

6. Fara consolidarea pro-europenilor si unionistilor intr-un singur curent politic larg, nu este fezabila obtinerea unui scor de peste 50% pe centru dreapta. Formarea unui asemenea bloc – va mobiliza nu numai pro-europenii, dar va determina si incheierea incercarilor de dezbinare intre unionisti. In acelasi timp, politica unionista va avea reprezentare europeana la nivelul ALDE si PPE, ceea ce ar aduce plus valoare unionismuui in RM.

7. Aceasta solutie politica pentru locale, dar si pentru viitor, ar permite sa avem cate un singur candidat la primar, caruia sa-i fie sporite sansele fata de PSRM din primul tur. In acelasi timp se va obtine un scor mai mare si pentru lista de consilieri, avand astfel majoritatea, fara de care te misti greu 4 ani.

In cazul in care alte formatiuni politice vor putea proba ceea ce este mentionat la punctul 1, atunci ar urma sa fie implicate intr-un asemenea proiect.

Mihaela Rotari

Share