Propunerea unei Mișcări de a mobiliza electoratul pro-european și unionist la alegerile parlamentare anticipate

Propunerea unei Mișcări de a mobiliza electoratul pro-european și unionist la alegerile parlamentare anticipate

Mișcarea Politică UNIREA anunță despre inițierea unui dialog comun cu PAS, Platforma DA și PUN – „în vederea identificării celei mai bune formule de participare la anticipate”, informează OFICIAL.

În acest fel, reprezentanții Mișcării declară: „Având în vedere iminența alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, Mișcarea Politică UNIREA inițiază un dialog comun cu PAS, PPDA și PUN în vederea identificării celei mai bune formule de participare la anticipate a forțelor politice unioniste și pro-europene”.

În acest sens, la această etapă, Mișcarea spune că sunt examinate două posibilități:

  1. Participarea tuturor forțelor politice pro-europene și unioniste sănătoase în cadrul unui bloc electoral larg, cu obiectivul obținerii majorității parlamentare;
  2. Participarea în cadrul a două blocuri electorale, unul unionist și altul pro-european, păstrând aceeași miză electorală – obținerea majorității parlamentare.

„Astfel, toți împreună, vom putea aplica cu succes strategia „Niciun vot pierdut” și vom putea mobiliza la vot întreg electoratul pro-european și unionist, la fel ca în recentele alegeri prezidențiale”, mai comunică Mișcarea.

În acest fel, astăzi, potrivit sursei, vor fi contactați cei de la PUN, Platforma DA și PAS în vederea inițierii dialogului pe acest subiect.

Mihaela Conovali

Share