Propunerea ministrului Bolea pentru Ambasadorul Federației Ruse

Propunerea ministrului Bolea pentru Ambasadorul Federației Ruse

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu oficialii ANSA și MAEIE, au avut o întrevdere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg VASNEȚOV.

Părțile au realizat un schimb de opinii cu privire la decizia Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) de a sista temporar importul de produse agricole din țara noastră.

Ministrul Vladimir BOLEA a reiterat poziția în privința preocupării instituțiilor statului de a proteja consumatorii atât de pe piața locală, cât și de pe cea internațională împotriva riscurilor asociate lanțului alimentar.

„Pentru elucidarea tuturor cauzelor și circumstanțelor, suntem deschiși spre a forma un grup de lucru cu implicarea experților naționali și cu cei din Federația Rusă, astfel încât să reușim efectuarea unei anchete concludente. În scopul evitării incertitudinilor și în vederea consolidării încrederii în sistemul de securitate alimentară al Republicii Moldova, propunem să efectuăm vizite la depozite, să colectăm date, să identificăm riscurile existente și să le lichidăm”, a declarat Vladimir BOLEA.

Share