Propunerea lui Andrian Candu, ce vizează Adunărea Populară a Găgăuziei

Propunerea lui Andrian Candu, ce vizează Adunărea Populară a Găgăuziei

Deputații și angajații Adunării Populare a Găgăuziei ar putea beneficia de vizite de studiu și instruiri în parlamentele naționale ale statelor Uniunii Europene, pentru dezvoltarea capacităților instituționale și funcționale.

Despre elaborarea unui plan comun de acțiuni pentru asigurarea autonomiei și consolidarea capacităților Adunării Populare a Găgăuziei au discutat în cadrul unei întrevederi Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu și membrii Legislativului de la Comrat.

„Este prima întrevedere cu colegii din Adunarea Populară a Găgăuziei și mă bucur că am reușit să discutăm mai multe subiecte importante, dar cel mai mult m-au bucurat intențiile bune ale colegilor noștri de a găsi soluții și compromis”, a declarat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului s-a arătat încrezător că instituirea grupului de lucru pentru examinarea statului special al Găgăuziei, asemenea celui care a funcționat în Legislativul anterior, va oferi platforma necesară atât pentru intensificarea comunicării între Chișinău și Comrat, cât și pentru asigurarea unui mediu politic și juridic favorabil valorificării statutului autonomiei.

„Sper că în viitorul cel mai apropiat vom reuși să găsim soluții atât la nivelul Parlamentului Republicii Moldova, cât și la nivelul Adunării Populare, care ar permite grupului de lucru sau unor comisii comune să înceapă să lucreze cât mai curând la ajustarea legislației și, în general, la rezolvarea problemelor curente”, a precizat Andrian Candu, reiterând deschiderea Legislativului, inclusiv sprijinul său personal, pentru dezvoltarea cooperării cu deputații din autonomia găgăuză în interesul tuturor cetățenilor țării noastre.

La rândul său, Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dimitri Constantinov a salutat deschiderea Parlamentului Republicii Moldova pentru dezvoltarea cooperării cu deputații de la Comrat și s-a arătat convins că prin unificarea eforturilor pot fi obținute mai multe rezultate pozitive.

 

Mihaela Rotari 

Share