Propunerea CUB pentru partidele politice pro-europene

Propunerea CUB pentru partidele politice pro-europene

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) propune tuturor partidelor politice pro-europene aderarea la o Platformă de consens pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană (UE), informează OFICIAL.

„Platforma ar însemna un format de consultări și dialog între partidele politice pro-europene și șeful statului, întărirea parteneriatului strategic dintre guvernele României și Republicii Moldova, (după modelul polonez) care va contribui la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat președintele CUB, Igor Munteanu.

Președintele CUB, în cadrul unei conferințe de presă, a exprimat îngrijorarea partidului cu privire la mai multe semne de alertă în ajunul scrutinului local, legate de apariția în diverse regiuni a unor grupuri cu finanțări dubioase și lideri conectați la foștii oligarhi, dar și a unor anunțuri recente legate de reluarea discuțiilor legate de o așa-zisă „republica găgăuză” și alte idei toxice, care pot genera instabilitate.

CUB a constatat că, aceste alerte sunt direct legate de lipsa unor progrese notabile în reforma justiției, sabotarea procesului de deoligarhizare și deofșorizare, fiind create astfel condiții prielnice pentru noi abuzuri.

De asemenea, Igor Munteanu a chemat guvernul central să renunțe la CSE (Comisia pentru Stare Excepțională), punând capăt utilizării discreționare și arbitrare a banilor publici.

„Cerem actualului guvern să garanteze public desfășurarea unor alegeri libere, democratice și corecte, care ar exclude utilizarea abuzivă a resurselor administrative în folosul partidului de guvernare”, a mai spus politicianul.

Share