Liberalii: Mesajul nostru este a de a promova Unirea în continuare și de a simți și trăi românește

Liberalii: Mesajul nostru este a de a promova Unirea în continuare și de a simți și trăi românește

Tineretul Liberal (TL) a susținut astăzi o conferință de presă dedicată zilei de 1 decembrie – 99 de ani de la Marea Unire, informează Oficial.

Președintele TL, Ion Cebanu, a declarat că liberalii sunt constanți pentru unire, pentru promovarea idealurilor românești.

„Îndemnul nostru pentru toți tinerii este să promoveze în continuarea – Unirea, aceasta fiind șansa noastră și de integrare europeană, șansa noastră de afirmare ca popor cu valoare istorică. Mesajul nostru este a de a promova Unirea în continuare și de a simți și trăi românește”, a precizat Cebanu.

Totodată, liberalii au anunțat că, Clubul liceenilor al formațiunii a inițiat un concurs cultural dedicat celei de-a – 99 aniversări a Marii Uniri cu tematica „De ce iubesc România?”, care este divizat în trei categorii: poze, eseuri și versuri, care vor fi premiate.

Având în vedere că este în ajunul Centenarului Marii Unirii, Ion Ceban a venit cu un îndemn. „Îndemnăm și autoritățile din RM, alături de autoritățile din România să pregătească acest eveniment la înălțimea lui. În așa fel încât promovarea idealurilor de Unire să fie promovate pe toate căile posibile”, a spus liberalul.

În context, tinerii liberali au anunțat că vor participa la Marșul pentru Unire, organizat de către Alianța pentru Centenar, ce va avea loc la data de 2 decembrie curent, ora 14.00, în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și a îndemnat ca toți cei care-și doresc Unirea să participe.

Doina Secrieru

Share