Proiectul de lege privind sănătatea și bunăstarea mintală va fi supus consultărilor publice

Proiectul de lege privind sănătatea și bunăstarea mintală va fi supus consultărilor publice

Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie, cu sprijinul proiectului moldo-elvețian Mensana – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”, anunță desfășurarea consultărilor publice asupra proiectului de lege privind sănătatea și bunăstarea mintală, informează OFICIAL.

Consultările publice vor avea loc marți, 4 octombrie 2022, cu începere de la ora 10:00, în incinta Parlamentului Republicii Moldova, Sala Europa. Consultările vor fi transmise în direct.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Centrelor Comunitare de Sănătate Mintală, Spitalului Clinic de Psihiatrie, Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurării egalității, precum și alți specialiști din domeniu.

În cadrul ședinței va fi prezentat un raport privind situația în domeniul sănătății mintale din Republica Moldova.

Totodată, în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, în incinta Parlamentului Republicii Moldova va fi inaugurată o expoziție de fotografii ce reflectă activitatea Centrelor Comunitare de Sănătate Mintală din țară.

Share