Proiectele educaționale, organizate de Parlament pentru vizitatori, au fost prezentate la Forumul internațional al centrelor de vizite ale parlamentelor

Proiectele educaționale, organizate de Parlament pentru vizitatori, au fost prezentate la Forumul internațional al centrelor de vizite ale parlamentelor

Experiența Parlamentului Republicii Moldova în organizarea proiectelor educaționale pentru vizitatori și a activităților de deschidere parlamentară au fost prezentate la cel de-al V-lea Forum internațional al centrelor de vizite ale parlamentelor. Evenimentul a avut loc în Israel, în perioada 20 – 24 noiembrie, și a reunit reprezentanți ai parlamentelor din 30 de țări.

În cadrul discuțiilor au fost prezentate două dintre proiectele educaționale inițiate de Parlamentul Republicii Moldova în acest an: seria de expoziții universitare, organizate pe parcursul lunilor iulie și septembrie, menite să încurajeze performanța academică a studenților, precum și programul de încadrare a copiilor refugiați din Ucraina, prin organizarea unui șir de activități educative cu participarea acestora. Secretariatul Parlamentului a fost reprezentat la Forum de către Larisa Dorogoi, consultantă principală în Direcția comunicare și relații publice.

Forumul din acest an, cu genericul „Spre o nouă normalitate post-Covid: cum să transformăm parlamentele într-un spațiu educațional și de învățare pentru democrație”, a avut drept obiectiv identificarea instrumentelor educaționale de promovare, orientate spre grupuri de vizitatori de diferite vârste. Participanții la eveniment au discutat modalitățile și abordările de promovare a activității parlamentare, printre care atelierele și seminarele cu participarea publicului, comunicarea digitală și virtuală sau strategiile de sensibilizare a publicului privind democrația.

Forumul internațional al centrelor de vizite ale parlamentelor a fost creat în anul 2015, la propunerea Centrului pentru vizitatori al Statului Israel. Obiectivul Forumului este de a promova cooperarea între centrele de vizitatori ale parlamentelor din diferite țări și de a facilita schimbul de cunoștințe, bune practici și experiență.

Share