Proiectele aprobate ieri de CMC vor fi contestate în judecată de PSRM

Proiectele aprobate ieri de CMC vor fi contestate în judecată de PSRM

Fracțiunea socialiștilor va contesta în instanța de judecată toate proiectele care au fost votate ieri, în ședința Consiliului Municipal Chișinău, informează Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, socialistul Alexandr Odințov a menționat că, consilierii au votat proiecte de legi la pachet.

„Cu părere de rău, consilierii nu au auzit apelul nostru de a nu vota, nu au auzit doleanțele cetățenilor. Noi mereu spunem că, orice vot trebuie să fie în interesul cetățenilor RM, în limitele legii, interesul dezvoltării planului urbanistic. Nu se ține cont de nimic. De aceea, toate aceste proiecte, de ieri, care au acumulat numărul de voturi, le vom contesta în instanțele de judecată. Vom cere anularea acestor proiecte, fiind ca ilegale”, a precizat Odințov.

La rândul său, deputatul socialist, Grigore Novac, a spus că, în situația creată în CMC, trebuie deja de intervenit la nivel de Legislativ.

„Fracțiunea noastră va veni în viitorul Legislativ, în regim prioritar, cu un șir de modificări la legislație. Vom veni cu o nouă lege cu privire la statutul mun. Chișinău. Vom veni cu un proiect de lege cu privire la Planul general urbanistic al mun. Chișinău, vom veni cu o proiect de lege cu privire la spațiile verzi”, a mai adăugat Novac.

Doina Secrieru

Share