Proiect de lege care „vine în ajutorul celor peste 28 mii oameni păgubiți de Air-Moldova”
Deputații Radu Marian și Sergiu Lazarencu au anunțat astăzi “un proiect de lege care să vină în ajutorul celor peste 28 mii de oameni păgubiți de compania Air-Moldova controlată de gruparea criminală Șor”, informează OFICIAL.
“Prin acest proiect, intervenim în legea insolvabilității, astfel încât în cazul intrării în insolvabilitate a unei companii din domeniul aerian, datoriile sale către pasagerii care au cumpărat bilete să fie plătite printre primele în ordinea priorității, și nu printre ultimele, așa cum e astăzi în lege (proiectul de lege va fi publicat în cel mai scurt timp pe site-ul parlament.md).
Suntem nevoiți să intervenim prin lege pentru a opri acțiunile banditului șor. Pentru că acesta distruge tot pe ce pune mâna:
Acesta a acaparat și distrus câteva bănci comerciale și a furat în proces un miliard de dolari. Furt care băgat țara într-o criză economică, politică și morală profundă de pe urmă căruia suferim și azi.
A intrat în politică și și-a transformat partidul în grupare criminală, care cumpără alegători, deputați, primari, judecători etc. La indicația Kremlinului, încearcă să distrugă democrația din Republica Moldova și să o transforme într-o colonie a lui Putin, unde tinerii sunt trimiși pe front, sau sunt arestați pentru că sunt critici fațăd de guvernare.
Cu ajutorul lui Plahotniuc, a pus mâna ilegal pe Air Moldova în 2018 și distrus-o și pe asta. A băgat-o în faliment, i-a amăgit pe oameni să cumpere bilet de avion la zboruri inexistente, iar cum aproape 30 mii de cetățeni nu-și pot primit banii înapoi. Pentru că Șor nu vrea să le întoarcă banii. Pentru că șor toată viața lui cu asta s-a ocupat, să amăgească oamenii și apoi să-i fure. De aia a fugit ca ultimul laș din țară”, a declarat Radu Marian.
Deputatul a mai spus că desigur foarte multe lucruri depind și de instanțele judecătorești, inclusiv și acest dosar Air Moldova.
“Gruparea criminală mai are tupeul să activeze în țara noastră anume din cauza lipsei de curaj și acțiune din sistemul de justiție. Justiția nu poate admite tergiversarea cazurilor de rezonanța Parlamentul a creat deja cadrul legal pentru a nu admite tergiversări. Judecătorii și procurorii trebuie să înțeleagă că încrederea populației în justiție anume așa se restabilește – prin decizii curajoase, neîntârziate în interesul public”, a conchis politicianul.