Programul „Prima Casă Plus” este disponibil la unele bănci comerciale

Programul „Prima Casă Plus” este disponibil la unele bănci comerciale

Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a anunțat că Programul „Prima Casă Plus”, anunțat de președinta Maia Sandu, este deja disponibil la unele bănci comerciale. Totodată, el a comentat unele declarații din spațiul public, informează OFICIAL.

„Fiecare din noi merită un loc pe care să-l numim „acasă”. Unde ești în siguranță. Unde ai liniște. Unde să vrei să creezi și crești o familie. Un loc de care îți legi planurile de viitor și visele. Un loc unde totdeauna revii. Acasă. Programul Prima Casă Plus, anunțat de președinta Maia Sandu, este deja disponibil la unele bănci comerciale. Întrebați la banca la care vă deserviți. A fost un proces contra cronometru, am mișcat cât de repede a fost posibil.

Le mulțumesc colegilor de la Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Ministerul Finantelor al Republicii Moldova și desigur colegilor mei minunați de la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova”, a spus ministrul.

Cu referile la „cârcotelile de gen „copiați inițiativele guvernărilor trecute””, Dumitru Alaiba a spus: „Inexact și tendențios. Nu au mai inventat ei roata, și nici apa caldă, credeți-mă. Programe de asigurare a populației cu locuințe există în toate statele dezvoltate într-o formă sau alta, având un nume sau altul. În România, de exemplu, Programul „Prima Casă” a fost lansat încă în 2009”.

Share