Programul legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – UE – aprobat de Parlament

Programul legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – UE – aprobat de Parlament

Programul legislativ anual al Parlamentului pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2017 a fost aprobat astăzi, la prima ședință din sesiunea de primăvară a Parlamentului, potrivit unui comunicat de presă.

”Programul cu 111 acțiuni  ne mobilizează și ne ajută să ne organizăm cum este mai bine. Vom depune eforturi pentru accelerarea implementării Acordului de Asociere. De asemenea, ne vom axa și mai mult asupra controlului parlamentar pentru principalele legi și reforme promovate”, a spus Andrian Candu.

Documentul este elaborat în baza Planului Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2017 – 2019, elaborat de Guvern și coordonat cu UE.

Președintele Parlamentului a solicitat comisiilor parlamentare permanente să realizeze în termen acțiunile prevăzute în Programul legislativ. Andrian Candu a cerut consolidarea tuturor forțelor politice din Parlament pentru realizarea obiectivului strategic de integrare europeană.

Programul conține acțiunile pe care Parlamentul și le asumă în 2017, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere, inclusiv modificările la legislație sau adoptarea unor legi noi în domeniile de reforme prioritare. Totodată, documentul prevede instituțiile responsabile, termenul de realizare a acțiunilor și de implementare potrivit Acordului de Asociere, precum și Comisia permanentă sesizată. Documentul este făcut public pe site-ul Parlamentului.

Prin aprobarea Programului legislativ, Parlamentul recunoaște oportunitățile oferite de Acordul de Asociere, precum și rolul Legislativului în transpunerea angajamentelor asumate și în asigurarea unei implementări structurate și coerente a Acordului de Asociere.

Foto-7116

Doina Secrieru

Share