Programul de stagii în Parlamentul R. Moldova s-a încheiat

Programul de stagii în Parlamentul R. Moldova s-a încheiat

Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova din cadrul sesiunii de toamnă 2018 s-a încheiat.

Astfel, 8 tineri, studenți la instituțiile de învățământ superior din Chișinău, au primit certificatele de realizare a stagiului în cadrul subdiviziunilor Legislativului.

Stagiarii au activat în cadrul următoarelor subdiviziuni solicitate: Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia economie, buget și finanțe, Comisia administrație publică, Direcția generală comunicare și relații publice, Direcția relații externe, Direcția tehnologii și comunicații, Direcția petiții și audiențe.

Programul de stagii a început la 15 octombrie 2018. Pe parcursul celor 3 luni, tinerii au participat la procesul de analiză, elaborare și administrare a actelor legislative, la procedura de expertiză legislativă, la ședințele comisiilor parlamentare, la alte activități din cadrul subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului.

Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova se desfășoară de două ori pe an, în perioada sesiunilor ordinare ale Parlamentului (februarie – iulie și septembrie – decembrie).

Stagiile la Parlament se desfășoară pentru al cincilea an consecutiv. 64 de tineri au efectuat stagii, începând cu 2014.

Mihaela Rotari 

Share