Programul de dobândire a cetățeniei R. Moldova prin investiție – lansat la nivel internațional

Programul de dobândire a cetățeniei R. Moldova prin investiție – lansat la nivel internațional

Delegația Republicii Moldova, în frunte cu Chiril Gaburici, ministru al Economiei și Infrastructurii, a lansat la nivel internațional Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție.

Lansarea programului a avut loc în cadrul Conferinței Globale a Reședinței și Cetățeniei, care se desfășoară în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

„Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții va stimula creșterea economică, va inspira industriile locale și va facilita dezvoltarea societății în general. Din fondurile colectate se va investi în infrastructură, educație și alte proiecte și direcții de importanță strategică pentru Republica Moldova. Statisticile vorbesc de la sine, trebuie doar să analizăm rapoartele financiare anuale ale țărilor precum Letonia, Malta, Cipru, Canada, Australia și altele, acolo unde a fost implementat un program similar”, a declarat Chiril Gaburici.

Potrivit programului, un investitor străin va putea obţine cetăţenia Moldovei dacă va aloca minimum 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau cel puţin 250 de mii de euro într-un domeniu strategic de activitate.

Reamintim că, delegația Republicii Moldova, în frunte cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, efectuează, în perioada 4-6 noiembrie 2018, o vizită de lucru în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Mihaela Rotari 

Share