Procuratura Generală: Având grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului, deputatul Grigoriu își asumă acțiuni…
Referindu-se la o informație potrivit căreia deputatul Inga Grigoriu a cerut Consiliului Superior al Procurorilor suspendarea din funcție a Procurorului General, Procuratura Generală a Republicii Moldova vine cu o reacție, informează OFICIAL.
„În cadrul efectuării urmăririi penale pe dosarul privind „amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală”, PCCOCS a luat în examinare și sesizarea deputatului Inga Grigoriu, care după formă și conținutul ei se referă la circumstanțele subiectului cauzei penale în derulare. În concret, printr-o sesizare înaintată recent, deputatul Inga Grigoriu cere Președintelui Consiliului Superior al Procurorilor să-l suspende pe Procurorul General din funcție și să desemneze un procuror care să-l cerceteze penal”, spun reprezentanții Procuraturii.
Totodată, sursa adaugă: „Deputatul își întemeiază cerințele printr-o pseudo-investigație jurnalistică, publicată recent pe un portal din Ucraina, în care se operează cu date false pentru a acredita ideea că familia Procurorului General ar avea tangențe cu anumite companii afiliate lui Veaceslav Platon. Precizăm că, așa precum am mai informat, pretinsele investigații jurnalistice fac deja obiectul unei cauze penale instrumentate de PCCOCS sub aspectul amestecului în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în interesele unei organizații criminale, detalii pe marginea dosarului fiind disponibile în comunicatul din 9 aprilie 2021”.
Totodată, cei de la Procuratură susțin: „Ținem să atragem atenția publicului asupra intensității și cercului de persoane cointeresate în denigrarea și înlăturarea conducerii Procuraturii Generale, precum și în compromiterea anchetei pe dosarele de rezonanță. Or, având grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului și a normelor procesual-penale, deputatul Grigoriu își asumă acțiuni, din care se poate deduce că fie acționează din necunoaștere, fie este consiliată și ghidată de persoane care reprezintă anumite grupuri de interese și categoric nu-și doresc evoluția anchetelor într-un format necontrolat de ei. Înțelegem îngrijorările acelor forțe care altădată controlau tot ce se denumea „justiție” și care astăzi s-au pomenit într-un van informațional total – situația care îi sperie și îi deranjează în cel mai direct mod, făcându-i să acționeze nechibzuit și să comită greșeli”.
Cristina Pendea