Procuratura Anticorupție vrea mai mulți procurori! Morari s-a adresat Parlamentului

Procuratura Anticorupție vrea mai mulți procurori! Morari s-a adresat Parlamentului

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a expediat o scrisoare în adresa Președintelui Parlamentului, prin care solicită revizuirea Hotărârii Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii. Mai exact, se solicită mărirea numărului de procurori de la 720 la 750 și personal auxiliar de la 700 la 750 de unități, transmite OFICIAL.

Prin această scrisoare, Procurorul – șef al Procuraturii Anticorupție punctează că volumul de muncă al procurorilor din Procuratura Anticorupție a crescut mult peste estimările făcute în perioada când a fost aprobat numărul de personal al Procuraturii.

„În condițiile actuale, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, impunându-se măsuri administrative pentru soluționarea acestei chestiuni.

Mai mult, în cazul unui volum mare de lucru există pericolul admiterii erorilor în efectuarea investigației, cât și a imposibilității efectuării acțiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune”, se spune în scrisoare.

În scrisoare este menționat că aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal al activității și pot influența inamovibilitatea și independența acestora.

„Procuratura Anticorupție mizează pe înțelegerea problemei sus-abordate și își exprimă speranța că Parlamentul va vota modificările solicitate în timp util, astfel încât acestea să se regăsească și în proiectul Legii Bugetului pentru anul 2020”, se mai spune în scrisoare.

Cristina Parfeni

Share