Procuratura Anticorupție anunță despre citarea lui Vlad Plahotniuc. Detalii!

Procuratura Anticorupție anunță despre citarea lui Vlad Plahotniuc. Detalii!

Procuratura Anticorupție îl citează pe cetățeanul Vladimir Plahotniuc, ex-deputat și ex-lider al PDM. El are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova și anume – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului.

„Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, se spune în comunicat.

72335651_399337987424408_5632716542027235328_n

Cristina Parfeni

Share