Procesul de plasare de către Republica Moldova a eurobondului, examinat de Guvern

Procesul de plasare de către Republica Moldova a eurobondului, examinat de Guvern

Guvernul R. Moldova examinează procesul de plasare de către Republica Moldova a eurobondului. În cadrul unei ședințe au fost examinate etapele necesare de parcurs și prevederile cadrului legal național care reglementează fiecare din etape.

„Obiectivul emiterii eurobondului este modernizarea și industrializarea țării. Avem nevoie de resurse pentru a impulsiona procesul de creștere a nivelului de viață și de a crea locuri de muncă stabile și bine plătite în raioanele țării”, a spus Ion Chicu.

Printre proiectele prioritare sunt construcția și reabilitarea drumurilor, construcția sistemelor de apeducte și canalizare, investițiile în stațiile de irigare, investițiile în transportul public și obiecte de infrastructură socială.

Ministerul Finanțelor discută cu companiile specializate în aprecierea ratingului de credit pentru țară pentru a clarifica condițiile de contractare. Au fost examinate căile urmate în plasarea eurobondului de către Armenia și Serbia și notate soluțiile identificate de aceste state în contractarea companiilor de consultanță și pregătirea proiectelor.

Cristina Pendea

Share