Procedurile de înmatriculare a vehiculelor vor fi simplificate

Procedurile de înmatriculare a vehiculelor vor fi simplificate

Un grup de deputați ai fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vor înregistra în Parlament un proiect de lege pentru simplificarea procedurii de înmatriculare a vehiculelor, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul PAS, Larisa Novac, a specificat că procedura de înregistrare a vehiculului este anevoioasă și apare necesitatea de a exclude dovezile pe suport de hârtie, pentru că există baza de date cu informațiile necesare.

„Scopul proiectului este accentuarea necesității modernizării serviciilor publice, înregistrării vehiculelor în timp mai scurt, dar și comunicarea cu statul. Serviciile publice vor fi regândite și organizate cu mai puține vizite la ghișee și mai puțin documente pe hârtie. Astfel, ne propunem ca verificarea achitării taxei pentru folosirea drumurilor să fie efectuată în cadrul inspecției tehnice periodice”, a spus deputatul.

Deputatul PAS, Sergiu Lazarencu a spus că se va elimina practica de dubla impunere cu taxă a aceluiași mijloc de transport.

Cristina Parfeni

Share